23. august 2014, meniny: Filip
Neprihlásený
 

Jablková piškóta

18. 03. 2011 09:50 | Autor: Mária Ácsová

Cesto : 6 vajec, 280 g práškového cukru, 280 g postrúhaných a udusených jabĺk, 160 g mletých orechov, lyžice kakaa, 100 g hrubej múky, postrúhanú citrónovú kôru, tuk a múka na plech.

Krém : 250 g masla, 80 g práškového cukru, 1 dl silnej čiernej kávy, 60 g čokolády, cca. 70 g lekváru, strúhaný kokos.

Postup : Bielky spolu s cukrom vyšľaháme, pridáme žĺtky, orechy a udusené vychladnuté jablká, vmiešame kakao, múku, citrónovú kôru - upečieme na potretom plechu. Povrch upečeného a vychladnutého koláča potrieme lekvárom.

Krém : Vyšľaháme maslo s cukrom, pridáme zmäknutú čokoládu a po troche prilievame studenú kávu. Na koláč natrieme vrstvu krému a posypeme strúhaným kokosom.

 
 
 
Homepage | Powered by Cyclone3