25. júl 2014, meniny: Jakub
Neprihlásený
 
zapeceny chlieb

Zapečený chlieb (Fondu)

18. 08. 2008 06:36 | Autor: Mária Ácsová

Fondu

Prísady:1 menší chlieb(najlepšie okrúhly), 2 kyslé smotany, 1 krabička syrčekov, (Syrokrém, Lunex...), 2 syrčeky v črievku, 450 g slaniny(najlepšie oravskej), 2 papriky(nemusia byť, kto nemá rád), korenie, vegeta, cesnak

Postup:Z chleba odkrojíme vrch, vydlabeme stred a vložíme na plech. Striedku z chleba dáme okolo. Slaninu vyškvaríme a masťou z nej natrieme chlieb zvrchu aj zvnútra, aj striedku okolo chleba. Ak je vypečenej masti málo, dolejeme olej.Vyškvarenú slaninu zmiešame so smotanou, syrčekmi, pokrájanou paprikou, dochutíme korením, vegetou a prelisovaným cesnakom. Zmesou naplníme chlieb, prikryjeme odrezaným vrchom a zapečieme v teplej rúre asi 10-15 minút. Podávame tak, že si lámeme z chleba kúsky, ktoré namáčame v zmesi vo vnútri chleba.

 
 
 
 
Homepage | Powered by Cyclone3