20. apríl 2014, meniny: Marcel
Neprihlásený
 
Tvarohové rezy so želetínou

Tvarohové rezy so želatínou

02. 07. 2008 12:20 | Autor: Mária Ácsová

Prísady:

  1. cesto : 5 vajec, 5 PL práškového cukru, 5 PL polohrubej múky
  2. cesto : 5 vajec, 5 PL práškového cukru, 5 PL polohrubej múky, trochu kakaa

Krém: 200 ml mlieka, 1 Zlatý klas, 200 g práškového cukru, 250 g masla

Želatínový krém:500 g tvarohu, 200 g cukru, 400 ml vody, 100 ml ovocného sirupu (malinový alebo jahodový), 1 šľahačka v prášku, mlieko do šľahačky, 1 balíček čírej želatíny

Poleva:2 balíčky tortové želé

Postup:1.cesto: Bielka s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme žĺtka a postupne múku. Upečieme na papieri.2.cesto upečieme tak isto, len pridáme kakao.

Krém: Z mlieka, Zlatého klasu a cukru uvaríme krém, necháme ho vychladnúť a primiešame maslo.

Želatínový krém: Tvaroh zmiešame s cukrom. Želatínu namočíme do studenej vody, pridáme sirup a na miernom ohni zohrievame, kým sa želatína rozpustí. Nesmie sa variť. Zložíme z ohňa, necháme trochu vychladnúť, primiešame ju do tvarohu a pridáme vyšľahanú šľahačku.

Kakaové cesto natrieme krémom, priložíme piškótové cesto, natrieme želatínový krém, necháme stuhnúť v chladničke. Nakoniec polejeme tortovým želé, ktoré sme pripravili podľa návodu.

 
 
 
 
Homepage | Powered by Cyclone3