25. júl 2014, meniny: Jakub
Neprihlásený
 
Čokoládová roláda

Čokoládová roláda

28. 12. 2009 06:52 | Autor: Mária Ácsová

Prísady: 8 vajec, 220 g práškového cukru, 20 g kakaa, 50 g hladkej múky

Krém: 3 vajcia, 200 g práškového cukru, trochu mletej kávy, alebo kakaa, 200 g masla, čokoláda na polevu

Postup: Z bielkov vyšľaháme sneh, pridáme cukor, žĺtka, múku, zmiešanú s kakaom a cesto upečieme. Po upečení ho stočíme do rolády, necháme vychladnúť.

Odtočíme a naplníme ho krémom.

Príprava krému: Celé vajcia spolu s cukrom a kakaom šľaháme na parou na hustý krém. Po vychladnutí zamiešame maslo.

Hotovú roládu polejeme čokoládovou polevou.

 
 
 
 
Homepage | Powered by Cyclone3