18. apríl 2014, meniny: Valér
Neprihlásený
 
Trasená torta

Blesková trasená torta

29. 07. 2008 06:25 | Autor: Mária Ácsová

Potrebujeme tieto suroviny:

- tri smotany na šľahanie

- dve konzervy mandarínkového kompótu (tie menšie) dva pudingy Dr. Oetker bez varenia Créme Olé

- jeden hotový tortový korpus z piškótového cesta (môžete si ho aj upiecť, ale nečakajte odo mňa recept)

Do väčšieho hrnca s pokrievkou, ktorá dobre tesní, nalejeme dve smotany na šľahanie, dva mandarínkové kompóty aj so všetkou šťavou a nasypeme dvapudingy. Základom úspechu je ten veľmi konkrétny puding Créme Olé.

V obchodoch dostať kúpiť puding vanilkový aj čokoládový. Použiť sa dajú oba, estetickejšie to vyzerá s vanilkovým.

Nič nemiešame, iba hrniec zakryjeme pokrievkou a niekoľkokrát zatrasieme.

Ako dlho treba triasť, pocítime veľmirýchlo aj sami, pretože tekutý obsah sa zmení na krémový a s tým sa trasie ťažšie.

Takto pripravenú tortovú plnku natrieme na korpus. Ozdobíme šľahačkou vyrobenú klasickou metódou z tretej smotany. Lenivé gazdinky môžu použiť šľahačku v spreji, ale ak už fakt musíte, aspoň skontrolujte na obale, či sprej obsahuje aspoň trochu smotany, alebo je to čistá umelá hmota, pardon, stužený tuk.

Namiesto tortového korpusu sa dajú použiť aj obyčajné piškóty alebo keksy.

Ak však chcete konzumovať dezert okamžite, čo po celej tej estráde asi chcete, piškóty nebudú mať čas nasať vlhko z plnky, preto je dobré ich namočiť do vychladenej kávy, prípadne kompótovej šťavy. No a ak si myslíte, že vám stačí polovičná dávka, tak ja vám to neberiem, plnku urobíte aj z jednej smotany, jedného kompótu a jedného pudingu.


 
 
 
 
Homepage | Powered by Cyclone3