28. august 2014, meniny: Augustín
Neprihlásený
 
Grécky šalát

Grécky šalát

15. 04. 2009 14:34 | Autor: Mária Ácsová

1 stredne veľká šalátová uhorka

3 - 4 mäsité rajčiaky

1 čerstvá zelená paprika

10 čiernych olív

1 -2 cibuľa

2 zavarené feferónky

Marináda:

2 lyžice vinného octu

štipka soli, mletého čierneho korenia

4 -5 lyžíc olivového oleja

pár prúžkov čerstvej cibule

Môžeme zjemniť kaparami, kôprom a môžeme pridať aj trocha minerálky. Pridáme ešte horčicu, cesnak, 150 g ovčieho syra, čerstvý pokrájaný kôpor alebo petržlenovú vňať na posypanie. Všetky druhy zeleniny pokrájame a aj s olivami dáme do misy. Cibuľu postrúhame feferónky jemne pomelieme. Prísady dôkladne zmiešame, pridáme marinádu a necháme odstáť. Nakoniec dáme ovčí syr pokrájaný na kocky. Šalát porciujeme do hlbokých hlinených tanierov alebo na plytké misky a posypeme kôprom alebo petržlenom.

 
 
 
 
Homepage | Powered by Cyclone3