01. október 2014, meniny: Arnold
Neprihlásený
 
oskvarkove pagace

Oškvarkové pagáče

24. 04. 2008 04:02 | Autor: Mária Ácsová

Prísady :600g hladkej múky, 300g mletých oškvarkov, 1 celé vajce, soľ, 1 kyslá pochúťková smotana, 40 g kvasníc, 1 PL masti, na potretie 1 vajce

Postup : Múku, vajce, masť, kvasnice zamiesime so smotanou, vypracujeme cesto a vygúľame na hrúbku 1 cm. Oškvarky vymiešame do penista a potrieme nimi cesto. Cesto preložíme 2x (ako lístkové) a zakaždým necháme stáť 20 min. Vykrajujeme pagáče, ukladáme ich na pomastený plech a ešte necháme nakysnúť na plechu asi 15 minút. Potrieme ich rozšľahaným vajcom a v teplej rúre upečieme.

 
 
 
 
Homepage | Powered by Cyclone3