19. apríl 2014, meniny: Jela
Neprihlásený
 

Šalát z čínskej kapusty

21. 04. 2008 13:18 | Autor: Mária Ácsová

1 čínska kapusta

1 jablko, 1 plátok ananásu.

Marináda:

1lyžica citrónovej šťavy

½ lyžičky soli, štipka cukru,

1 lyžica kečupu alebo jemnej horčice,

3-4 lyžice oleja,

prípadne 2 lyžice ananásovej šťavy

Vonkajšie listy z čínskej kapusty odstránime, ostatné umyjeme pokrájame na plátky, usušíme. Jablko ošúpeme a spolu s plátkom ananásu pokrájame na malé kúsky, premiešame s kapustou.

Šalátovú marinádu premiešame, polejeme šalát a necháme odstáť.

Alebo: k čínskej kapuste pripravíme slaninovú omáčku:

6 plátkov prerastenej slaniny pokrájanej na malé kocky, spolu s jemne pokrájanou cibuľkou v troške oleja opečieme. Marinádu: 2lyžice vínneho octu, korenie, 4-5 lyžíc olivového oleja, niekoľko koliesok cibule - premiešame a trochu zahrejeme. Polejeme čínsku kapustu.

Alebo: k čínskej kapuste pridáme 1 papriku pokrájanú nadrobno. Zmiešame so smotanovou marinádou.

 
 
 
 
Homepage | Powered by Cyclone3