24. júl 2014, meniny: Vladimír
Neprihlásený
 

Šalát z červenej kapusty

21. 04. 2008 13:16 | Autor: Mária Ácsová

Asi 300g listov červenej kapusty,

Šťava z ½ citróna alebo 1-2 lyžice ovocného alebo vínneho octu, trochu mletého korenia, 1 lyžica cukru,

1 kyslé jablko,

štipka bieleho korenia a mletej rasce, 1-2 lyžice oleja,

1-2 lyžice kyslej smotany - prípadne citrónovej šťavy

Listy kapusty ako u bielej kapusty pokrájame, zmiešame s citrónovou šťavou, korením, cukrom a potom medzi dvomi taniermi necháme na 1-2 hodiny stlačiť. Potom všetky prísady pridáme a premiešame.

Môžeme dať na šalát aj 2 lyžice opečenej slaninky pokrájanej na kocky.

 
 
 
 
Homepage | Powered by Cyclone3