24. júl 2014, meniny: Vladimír
Neprihlásený
 
jahodovy_zakusok

Jahodový zákusok

06. 04. 2008 10:34 | Autor: Mária Ácsová

Prísady:  5 vajec, 250 g kryštálového cukru, 100 ml vody, 250 g polohrubej múky, 100 ml oleja, ½ prášku do pečiva, 2 poháre zaváraných jahôd, 2 šľahačky v prášku, 300 ml mlieka, čokoláda

Krém:  1 L mlieka, 3 Zlaté klasy, 4 hrste kryštálového cukru, 2 kyslé smotany,1 vanilkový cukor

Postup:   Bielka vyšľaháme s cukrom, pridáme žĺtka, olej, vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Upečieme piškótu.

Krém:  Zlaté klasy rozmiešame v troške studeného mlieka. Ostatné mlieko privedieme do varu, pridáme vanilkový a kryštálový cukor a vmiešame zlaté klasy. Uvaríme hustý krém. Do vychladnutého krému zamiešame kyslé smotany.

Na upečenú vychladnutú piškótu nalejeme kompótovú šťavu, natrieme ju ľubovoľným lekvárom, poukladáme jahody  a navrstvíme krém. Vyšľaháme šľahačky a natrieme na krém. Vrch ozdobíme strúhanou čokoládou.

 
 
 
 
Homepage | Powered by Cyclone3