23. júl 2014, meniny: Oľga
Neprihlásený
 
spanielske vtaciky

Španielske vtáčiky

02. 04. 2008 06:39 | Autor: Jozef Petríček

Varí pre vás Jaro Žídek

 

Prísady:

800g hovädzieho zadného mäsa
250g mäkkého salámu
2 ks sterilizovaných uhoriek
3 ks vajec
1 ks klobása
2 plátky slaniny
1 PL hladkej múky
4 PL rastlinného oleja
4 PL masla
2 ks cibule
1 PL plnotučnej horčice
citrónová šťava
soľ a korenie

Postup:

Hovädzie mäso nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme plnotučnou horčicou, preložíme nakrájanou salámou, po dĺžke nakrájaným uvareným vajíčkom, uhorkou, klobásou (párkom), slaninou. Pevne zvinieme, prepichneme ihlou alebo omotáme niťou a poprášime hladkou múkou.

Tuk dáme do hrnca, pridáme na kocky nakrájanú cibuľu, opražíme, pridáme pripravené vtáčiky, ktoré so všetkých strán opečieme. Potom mäso podlejeme, prikryjeme pokrievkou a dusíme domäkka. Podľa potreby zalievame vypečenou šťavou a podlievame horúcou vodou alebo vývarom.

Hotovú šťavu dochutíme citrónovou šťavou. Španielské vtáčky podávame s ryžou, zemiakovým pyré, alebo knedľou.

Môžete zjemniť šľahačkou podľa chuti.

 
 
 
 
Homepage | Powered by Cyclone3