02. august 2014, meniny: Gustáv
Neprihlásený
 
koprova omacka s hovadzim masom

Kôprová omáčka s hovädzím mäsom

22. 03. 2008 06:23 | Autor: Dodo Petríček

Varí pre vás Jaro Žídek

Prísady:

1 kg hovädzieho mäsa
1 ks cibule, koreňovej zeleniny, divoké korenie (čierne korenie, bobkový list, nové korenie)
100g hladkej múky
50g masla
0,5 l smotany
kyslá smotana
kôpor čerstvý alebo sterilizovaný (1 zväzok alebo 1 hrnček i s nálevom)
soľ
ocot
kryštáľový cukor

Postup:

Hovädzie mäso uvaríme s koreňovou zeleninou, cibuľou a divokým korením do mäkka. Vývar zahustíme samostatne pripravenou zápražkou, aby nebolo cítiť surovú múku a pridáme smotanu, dochutíme soľou, octom a cukrom. Precedíme a na koniec pridáme nasekaný čerstvý kôpor a kyslú smotanu. Rozmixujeme a ešte dochutíme soľou, octom a cukrom.
Podávame s kysnutou knedľou alebo karlovarskými knedličkami.

Dobrú chuť!

 
 
 
 
Homepage | Powered by Cyclone3